ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΟΥ | Χειρουργός Χεριού - Μικροχειρουργός

Η Ελλάδα Παπαδογεώργου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου έλαβε όλη τη σχολική της εκπαίδευση στο Κολλέγιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1989 με διάκριση Salutatorian , μετά πολλού επαίνου και με βραβείο Αγγλικών. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Ιατρικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Κισσού-Κ.Υ. Ζαγοράς στο Πήλιο και την ολοκλήρωση του γενικού μέρους της ειδικότητας στην Α’ Γενική Χειρουργική του Π.Γ. Νοσοκομείου ΚΑΤ, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες (ιατρεία, χειρουργεία, επιστημονικές εκδηλώσεις) του τμήματος Χειρουργικής Χεριού-Μικροχειρουργικής του Π.Γ. Νοσοκομείου ΚΑΤ  στην Αθήνα για δύο χρόνια, ως άμισθη Επιστημονική Συνεργάτιδα.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής στο Παιδοορθοπαιδικό τμήμα του Π.Γ. Νοσοκομείου ΚΑΤ για ένα χρόνο, με διευθυντή τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο και την ολοκλήρωσε τα επόμενα πέντε χρόνια στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διευθυντή τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Ν. Σουκάκο. Σε όλο το διάστημα της εκπαίδευσής της στην Ορθοπαιδική,  η Χειρουργική Χεριού και Μικροχειρουργική με όλο το κλινικό της εύρος (επείγοντα και χρόνια περιστατικά) αποτελούσε το αποκλειστικό της ενδιαφέρον, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις συγγενείς ανωμαλίες του άνω άκρου και την εγκεφαλική παράλυση.

Συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων Μικροχειρουργικής με πρακτική άσκηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρχικά ως εκπαιδευόμενη και στη συνέχεια ως εκπαιδεύτρια – ομιλήτρια.

Το 2007 ανακηρύχτηκε  Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζοντας διδακτορική διατριβή με θέμα «Υποπλασία και Απλασία Αντίχειρα: Ταξινόμηση και Κλινική Αξιολόγηση Θεραπευτικών Επιλογών» και λαμβάνοντας βαθμό Άριστα.

Συνέχισε την εξειδίκευσή της στη Χειρουργική Χεριού και Μικροχειρουργική στο Παρίσι για ένα χρόνο, ως υπότροφος, στο διεθνούς φήμης Institut de la main, Clinique Jouvenet υπό την διεύθυνση του Alain Gilbert και στη  Clinique la Francilienne, Urgences mains de l Est Parisien με διευθυντή τον Thierry Dubert. Ολοκληρώνοντας αυτό το πρόγραμμα, παρακολούθησε τις δραστηριότητες του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Nuffield Hospital Oxford (υπεύθυνος Henk Giele, MBBS, MS, FRCS, FRACS, RACMA) , με εστίαση στις συγγενείς ανωμαλίες του άνω άκρου.

Το 2009 έλαβε μετά από εξετάσεις το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Χεριού (EDHS) , αποτελώντας τον πρώτο Έλληνα Χειρουργό με αυτή την πιστοποίηση.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2009, εργάστηκε στη Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π.Γ. Νοσοκομείο ΚΑΤ, ιδρύοντας νέο τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, το οποίο λειτούργησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια και σε σεμινάρια, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων Πανεπιστημίων, Κλινικών και Οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια. Έχει συμμετάσχει ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με πολλαπλές ομιλίες και μαθήματα σε ειδικευόμενους και φοιτητές. Παρουσιάζει συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις άρθρων στο εξωτερικό και το εσωτερικό και συμμετοχή σε κεφάλαια Ιατρικών βιβλίων. Πρόσφατα συνεργάστηκε στη συγγραφή του βιβλίου «Μικροχειρουργική: Πρακτική Άσκηση και Κλινική Εφαρμογή στο Άνω Άκρο» (Σ. Σπυρίδωνος, Ιατρικές Εκδόσεις Κωνσταντάρας 2011) και επιμελήθηκε τη μετάφραση των βιβλίων «Αρχές Χειρουργικής Χεριού» (Trumble, Ιατρικές Εκδόσεις Κωνσταντάρας 2012) και "Το χέρι" (Rayan-Akelman,Ιατρικές Εκδόσεις Κωνσταντάρας 2013).

Από τον Ιανουάριο του 2012 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, συνεργαζόμενη με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.